Плевенчанката Йоана Константинова с титла в Унгария

В спора за титлата победи рускинята Евдокия Волкова

Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър) и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90") спечелиха титлите от утешителните надпревари на турнира за момичета и момчета до 12 г. в унгарския град Будайорс.

И двамата изиграха днес по два мача, за да стигнат до успеха. Първо Маздрашки се справи с унгареца Ерик Госзи с 4:1, 5:4(6), а на финала бе още по-убедителен срещу Марк Михали също от Унгария – 4:1, 4:0.

Константинова надигра на полуфиналите Киара Комлоди (Унгария) без да загуби гейм – 4:0, 4:0, а в спора за титлата победи рускинята Евдокия Волкова с 4:1, 4:2.

В основната схема Никол Николова (ТК „Испано", Варна) отстъпи на 1/4-финала пред украинката Елизавета Онишченко, въпреки че спечели първия сет – 6:3, 4:6, 0:6.

В турнира на двойки Маздрашки и Александър Василев (ТК „15:40", София) - на снимката горе, загубиха на полуфинала от мексиканския тандем Рамирес/Вега с 4:6, 6:0, 11:13.

На същата фаза приключиха и девойките ни Константинова и Николова след загуба в изключително оспорван мач от украинките Онишченко и Котлярова със 7:5, 4:6, 11:13.

Четиримата български тенисисти са част от „Б" националния отбор до 12 г. и участват в надпреварата благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на отбора ни в Унгария е Михаил Минчев.