Книгата по повод 25-годишнината от създаването на Ку-ку бенд вече е на пазара

Малко са групите, които в продължение на 25 години са на сцена и интересът към тях не намалява.

Тази година се навършват 25 години от създаването на Ку-ку бенд. По този повод Слави Трифонов, Иво Сиромахов и музикантите са готови с книгата "Ку-ку бенд: Ад и рай". Четивото от днес е на пазара, обяви Евгени Димитров - Маестрото.

Създадена през 1993 година, Ку-ку бенд е една от най-популярните български групи. Зад гърба си има 23 албума, 58 самостоятелни сингъла, стотици концерти, десетки турнета, включително и в САЩ. С концерта в зала "Арена Армеец" през 2015 година групата поставя рекорд за най-бързо продадени билети за музикално събитие – цялата зала е разпродадена в рамките на 9 минути.

Няма българин, който да не знае песен на Ку-ку бенд. И няма българин, който да няма мнение за Ку-ку бенд, също както няма българин, който да няма мнение за политиката, футбола и секса.

Тази книга разказва историята на групата с думите и през погледа на самите музиканти. История, на моменти смешна, на моменти тъжна, която със сигурност ще ви накара да поплачете и да си пуснете... Ку-ку бенд.

Както добре знаете, ядрото на групата е пряко свързано с Плевен. Слави и Евгени Димитров - Маестрото са родом от града на Панорамата и са възпитаници на Музикалното училище, където се срещат и с Георги Милчев - Годжи. През годините част от бенда са били и други кадри на училището - Георги Георгиев - Герасим и Нина Николина.