Арестуваха 32-годишен, нападнал и ограбил 14-годишно момиче

Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен

Задържан е извършител на грабеж в Червен бряг, информират от пресцентъра на МВР. На 16 април година в 05:40 часа 14-годишна жителка на Червен бряг е съобщила в полицията, че минути преди обаждането -  около 05:30 часа на улица "Княз Борис I" е била нападната от непознат, който използвайки физическа сила издърпал спортен сак, съдържащ дрехи и портмоне със 160 лв., лична карта и купони за храна. След престъплението избягал.

В резултата на предприетите бързи и целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят – 32-годишен от село Търнак, област Враца. При задържането и последвалия личен обиск на нападателя е намерено портмонето, съдържащо лична карта на потърпевшата, купони за храна и парите. В последствие на паркинг в Червен бряг е намерен сакът с дрехите на жертвата.

Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.1, т.4, във връзка с чл.198, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен.