Оставиха в ареста плевенчанката, причинила тежката катастрофа на АМ "Тракия"

Изказвам личните си съболезнования на всички и не очаквам никой да ме разбере, съжалявам, съжалявам”, каза 29-годишната жена

Софийският окръжен съд остави в ареста 29-годишната Цвета Таскова, шофирала автомобила, който се удари в автобуса на магистрала "Тракия" миналия петък, съобщава btvnovinite.bg.

Според съда е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Може да се направи извод, че жената от Плевен не е проявила съобразителност. Според съда в момента няма технически доказателства за причината на катастрофата.

"Изказвам личните си съболезнования на всички и не очаквам никой да ме разбере, съжалявам, съжалявам”, бяха последните думи на Цвета Таскова пред съда.

Според обвинението тя не е спазила Закона за движение по пътищата и по непредпазливост се е стигнало до катастрофата, при която загинаха шестима души и бяха ранени над 20.

Защитата обори тази теза и каза, че досега всъщност автотехническа експертиза на колата не е направена.

Била е направена само една експертиза от вещото лице Александър Димитров, който е участвал в огледа на мястото на катастрофата и тя е завършена за 10 минути. В нея е записано, че общ технически оглед показва, че няма течове и от двата автомобила.