Сашо Дяковски за загубата от Академик: Психологическата част оказа влияние

Спартак остава на дъното в класирането с една победа от 22 срещи до момента

Новосформираният Академик спечели втората си победа  в НБЛ след категоричен успех над плевенчани със 101:73 в мач от 24 кръг. 

Така тимът на Героги Давидов вече е с баланс 10-11, а този на Александър Дяковски остава на дъното в класирането с една победа от 22 срещи до момента. 

“Знаехме, че няма да ни бъде никак лесно в този двубой, въпреки че победихме с голяма разлика в първия мач. Сега Академик изглежда по съвсем различен начин, а има и Йордан Минчев в състава си. Бяхме наясно с това. Още преди да излезем на терена, знаехме, че няма да ни бъде лесно и за да спечелим, трябва да се постараем адски много. Не ме изненада това, че те имаха добра успеваемост от тройката. По-скоро нашата успеваемост ме изненада – неприятно. Все пак бяхме 5/22. Не знам кой ще победи от лигата с такъв процент или под 50%. Психологическата част оказа влияние. Видяхме, че няма да е толкова лесно. Дръпнаха ни още в началото с 10-15 точки и оттам-нататък ставаше все по-трудно да се върнем.", коментира Дяковски пред сайта на НБЛ.