Александър Дяковски влиза в треньорския състав на 100% Power Maча на звездите

До довечера продължава гласуването за капитаните на двата отбора в 100% Power Maча на звездите

Ясен е пълният треньорски състав 100% Power Maча на звездите, съобщиха организаторите на топсъбитието на българския баскетбол. Александър Дяковски и Георги Давидов влизат в треньорския състав на звездното баскетболно шоу, който ще се проведе на 22 април от 16:00 часа в Арена „Ботевград”. Двамата ще допълнят треньорските двойки заедно със старши-треньорите на двата тима – Небойша Видич и Людмил Хаджисотиров.

Третият избран в треньорския състав според анкетата на феновете бе националният селекционер Любомир Минчев, но тъй като има семейни ангажименти, той няма да може присъства, а Константин Папазов е ангажиран с пътуване. Така тандемите допълват избраните на 4-то и 6-то място Дяковски и Давидов.

До довечера продължава гласуването за капитаните на двата отбора в 100% Power Maча на звездите. Дотук е ясно, че най-голямата активност в гласуването е от градовете – Плевен и Ботевград, а най-вероятно лентите ще сложат изненадващи баскетболисти. Капитаните ще бъдат обявени на пресконференция в четвъртък, 5 април от 13:00 часа, като те ще вземат участие в шоуто "Настъпванка", на която ще си изберат отборите.

Резултатите от гласуването за състезателите могат да бъдат видяни на адрес: http://www.all-star.bg/index.php?module=quiz&action=rview , а във фейсбук страница на събитието https://www.facebook.com/BulgarianAllStarGameежедневно може да следите всички новини около предстоящото звездно шоу.

Междувременно и гласуването за аматьорския 100% Power Mач на звездите прави страхотен фурор, а него може да проследите тук: https://www.facebook.com/groups/All.Star.Game.BG/

Близо два пъти се е увеличил съставът на групата във Фейсбук след пускането гласуването. Както и известно, BGO Software баскетболната лига ще организира аматьорски Мач на звездите, който ще се състои само часове преди този на Националната баскетболна лига.

Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград. За втора поредна година събитието ще носи името на бранда „Престиж 96” АД – 100 % Power.

През 2004 година звездният двубой бе възобновен след 10-годишно прекъсване с името Хановер Кооп Мач на звездите, в следващите 10 издания офицалното име е HDI All Star Game, а от 2015 година новият генерален спонсор "Престиж" е включен в името на отбора - директно или чрез свой бранд. Домакини на събитието са били през годините Варна, София, Самоков, Ямбол, Пловдив и сега Ботевград.

За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година.

Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще го излъчи директно по първия си канал.

Билетите за 100% Power Maча на звездите може да намерите в мрежата на Eventim, както и онлайн. Към момента те са с цена 5 лв., а в седмицата на 100% Power Мач на звездите ще струват 7 лв.