За седми пореден път ПГРТО – Плевен проведе годишната си "Академия за родители"

Мисията на Академията е да подпомага процеса на взаимодействие между училище и родители

За седми пореден път в зала „Орион“ ПГРТО – Плевен  проведе годишната си "Академия за родители". Мисията на Академията е да подпомага процеса на взаимодействие между училище и родители. Срещите са посветени на конкретни теми, свързани с актуални проблеми на училищното образование. Тазгодишната тема на събитието „Новите зависимости и поведението на подрастващите“  бе ориентирана към родителите на най-малките ни ученици – осмокласниците.

В срещата участваха  ръководството на училището в лицето на директора Невена Арабаджиева и заместник-директорите Цветана Маринова и Красимира Иванова, педагогическият съветник Катя Илиева, учители, ученици и родители. Учениците от 8а клас, спец. „Кетъринг“ с помощта на класния си ръководител Искра Иванова бяха подготвили интересни презентации по темата за видовете зависимости – от наркотични вещества, алкохол, тютюнопушене, енергийни напитки, интернет, смартфони.  Вниманието на присъстващите бе приковано от съветите на едно дете към неговите родители, които прозвучаха изключително искрено и същевременно много мъдро с гласовете на тийнейджърите.

На финала на събитието директорът на гимназията връчи сертификати на всички родители, участвали в квалификационния курс "Новите зависимости и поведението на подрастващите".