Омбудсманът Мая Манолова призова плевенчани да се включат в кампанията "Великден за всеки“

В третото издание отново се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник

Омбудсманът Мая Манолова призова гражданите на Плевен да се включат в Националната кампания "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо", която стартира на 7 март.

"Събуждането на доброто има по-голямо значение за нас като общество. Не знам кой ще е по-щастлив – възрастните хора, които ще зарадваме за празника или тези, които ще дарят. Да даряваш дава чувство за радост, съпричастност, удовлетворение“, заяви Мая Манолова по време на визитата си в Плевен. 

В третото издание на "Великден за всеки" отново се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора. 

В предишните две издания, кампанията събра близо 2 млн. лева в пари и храни, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg