И в ОУ "Васил Левски” – Плевен се преклониха пред саможертвата на Апостола

Тържеството събра родители, учители и бивши възпитаници на учебното заведение

Народният представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов и общинският съветник от групата на ГЕРБ – Плевен Христослав Михайлов присъстваха на отбелязването на 145 години от гибелта на Апостола в ОУ "Васил Левски" - Плевен.

Тържеството събра родители, учители и бивши възпитаници на учебното заведение, гордо носещо името на Левски вече 158 години, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Левски направи много за България. Даде надежда, върна достойнството и вярата на българския народ, остави завети, надживели времето със своята мъдрост и проницателност. В моите очи и в очите на децата ми Апостолът е смисълът и символът на бъдещето на страната. България – свободна и равна на другите европейски народи!”, каза в словото си народният представител Владислав Николов. Той призова учениците да бъдат отговорни и ученолюбиви, защото имат изключителната привилегия патрон на училището им да бъде най-светлата личност в българската история.

С едни от най-хубавите стихове, посветени на Апостола, децата посочиха колко значим е примера на Левски за всеки българин и как той продължава да живее в сърцата и душите на поколения наред.