Плевен почете паметта на Апостола (Снимки)

В знак на признателност пред делото и подвига на Апостола бяха поднесени венци и цветя

С паметен ритуал пред паметника на Васил Левски в центъра на града, Плевен почете 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски. Своята признателност пред саможертвата на един от най-светлите и чисти образи в националната ни история отдадоха десетки плевенчани, информират от пресцентъра на ОбС.

Да почетат паметта на Левски и да положат венци и цветя, пред неговия паметник днес бяха народни представители, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и общински съветници, областният управител Мирослав Петров, кметът на Плевен Георг Спартански и заместниците му, представители на държавни и местни и институции, патриотични организации, културни институти, много ученици. Честването започна с военен ритуал с участието на военнослужещи от Единния център за начална подготовка и панихида, отслужена от свещеници от плевенски храмове. Слова по повод паметната годишнина произнесоха кметът Георг Спартански и доц. д-р Венци Росманов - почетен член на Общинския комитет „Васил Левски”, учредител и спомоществовател на Националния поход „Плевен – Карлово”.

В знак на признателност пред делото и подвига на Апостола на Свободата паметникът в центъра на Плевен днес бе отрупан с венци и цветя.