Главен комисар Николов: В бъдеще трябва да развиваме доброволчеството в Плевен и в България

Той пожела на огнеборците от Плевен щастлива, мирна и благодатна година за тях и техните семейства

Днес в Плевен се проведоха редица мероприятия, посветени на юбилея – 140 години Противопожарна служба – Плевен. Организирани бяха тържествен водосвет за здраве и благоденствие, изложба от снимки и документи, предоставени от „Държавен архив“, както и личен архив и вещи, предоставени от бивши служители - устроена във фоайе на концертна зала в сградата на националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ – Плевен, тържествено заседание с връчване на плакети и грамоти на официални гости и ветерани, демонстрация на пожарна техника на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ и парад на пожарна техника с почетна обиколна на град Плевен.

Гости на официалната церемония бяха директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР главен комисар Николай Николов, областен управител на област Плевен г-н Мирослав Петров, кмета на община Плевен г-н Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен г-н Мартин Митев, директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев.

"Ние знаем, че освен пазители на традициите, вие сте и новатори. Вярвам във всички служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен. Грижете се за вашата подготовка по увереност и професионализъм, за да бъдете полезни на гражданите на Плевен. Уважаеми плевенчани, уверен съм, че вие винаги можете да разчитате на нас. Заслужаваме признание, защото сме подложени на тежки ситуации. В бъдеще трябва да развиваме доброволчеството в Плевен и в България. Днес в страната има 3000 доброволци. Да положим усилия да създадем армия от доброволци в добра организация за защита на жителите на Плевен", каза комисар Николов. Той пожела на огнеборците от Плевен щастлива, мирна и благодатна година за тях и техните семейства.

На церемонията директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен получи плакети, връчени от кмета на Плевен г-н Георг Спартански и от председателя на Общински съвет – Плевен г-н Мартин Митев.

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен връчи грамоти, плакети и рекламни материали с логото на празника на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР главен комисар Николай Николов, на Областен управител на област Плевен Мирослав Петров, на кмета на община Плевен г-н Георг Спартански и на председателя на Общински съвет – Плевен г-н Мартин Митев.

Всички гости и огнеборци бяха поздравени с танцови изпълнения от ученици от Национално училище по изкуства „Панайот Пипков“ – Плевен.

Мероприятието завърши с преминаване на пожарни автомобили по улиците на град Плевен с включени сирени.