Слави Трифонов пожела успех на Зорница Иларионова на конкурса в Сингапур

"Не си представям живота по друг начин, освен с цигулка, сподели 25-годишната плевенчанка

Цигуларката Зорница Иларионова гостува в "Шоуто на Слави" снощи. Както вече писахме, 25-годишната плевенчанка  е избрана да представи България на един от най-престижните конкурси за цигулари в света – този в Сингапур, който ще се състои в края на месеца.

"Цигулката ми е от английска колекция и ми е предоставена от българския лютиер Владо Тилев. Изключително много му благодаря за този жест, тъй като в момента не разполагам със собствен инструмент от такова ниво, който да съответства на необходимото за участие в такива сериозни конкурси. Това е второ поредно негово издание, един от най-богатите цигулкови конкурси. Изключително сериозен като програма, като изисквания, авторитетен конкурс с много авторитетно жури. Имаше предварителна селекция, на която участие заявиха 122-ма цигулари от цял свят. Журито прослуша всички изпълнения и допусна до финала 34-ма от тях, като само четирима сме изпълнителите от Европа", разказа Зорница пред Слави, който се оказа приятел на нейната майка Благородна Танева. 

Структурата на конкурса в Сингапур е в четири тура, а плевенчанката има подготвена програма за всеки един от тях. 

"Не си представям живота по друг начин, освен с цигулка. Това е любов. Тя ми дава всичко. Намирам огромен смисъл и във всички трудности, защото професията не е само приятните и радостни моменти. Трудностите са всекидневни, както в моя случай сега с намирането на инструмент", каза талантливата цигуларка.

В "Шоуто на Слави" Зорница изпълни "Сантиментален валс" от Чайковски.