Плевенчанинът Михаил Христов се пуска на европейското по таекуондо

Христов ще е единственият ни представител при спортистите с увреждания

Депутатът и параолимпиец на България Михаил Христов ще дебютира в новия си спорт – таекуондото, на европейското първенство, което ще се проведе от 7-и до 9-и декември в столичната зала „Асикс Арена“. Шампионатът е едновременно за олимпийските категории при мъжете и жените, и за параатлети. Христов ще е единственият ни представител при спортистите с увреждания, информира агенция "Монитор". Той е двукратен световен шампион в скока на дължина в своята категория, но се отказа от леката атлетика през миналата година, след като не получи квота за параолимипадата в Рио.

На европейското у нас ще участват около 350 състезатели (100-ина от които с увреждания) от повечето страни на континента. България ще бъде представена от 6-имата си най-титуловани таекуондисти: Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев, Йордан Колев и Никол Чорбанова.

Българското таекуондо WTF изпраща най-успешната си година, а през 2018-а ще се стреми да класира поне трима състезатели в най-престижните Гран при серии, както и да даде старт на проекта за изграждане на център за подготовка на таекуондисти за цяла Европа.