Глас, сърце, душа! Спартак запали искрата на баскетбола у още 100 деца

СУ "Иван Вазов" и ОУ "Св. Климент Охридски" са поредните училища, които подкрепиха инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен"

Баскетболният Спартак загуби от Черно море Тича, но и спечели. Спечели любовта на около 100 ученици от СУ "Иван Вазов" и ОУ "Св. Климент Охридски".

Двете училища бяха поредните, които подкрепиха инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен, поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата.

Учениците се раздадоха от сърце и душа, като близо два часа бяха на крака и скандираха в подкрепа на любимците си. Заедно с тях, специален гост бе и популярният изпълнител Дули, нашумял с песента си "А ти ходил ли си в Плевен ми кажи", която прозвуча по време на една от паузите.

Въпреки загубата, Александър Дяковски и възпитаниците му играха много достойно и дадоха всичко от себе си за многобройната публика. Това заслужено им донесе сърдечните аплодисменти след края на срещата.

Наставникът на плевенчани и играчите му отделиха няколко минути на учениците, за да се снимат с тях и да раздадат автографи, с което доказаха, че са истински победители. Защото баскетболът не е само професия. Баскетболът не е само победи и загуби. Баскетболът е чест, здраве, дисциплина и уважение - към себе си и околните. Баскетболът е и лично удоволствие, което те изгражда като човек.

Спартак запали искрата на любовта към баскетбола в сърцата на още стотина деца - каква по-голяма победа от това?

*****

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, е съвместна между Светлин Митев /IT DESIGN adv/, д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация "Докосни дъгата"/ и Георги Стоянов /гл. редактор на Plevenutre.bg/. С подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак.

Снимки: Живко Раев и Plevenutre.bg