Малки, но с големи сърца: Децата от ОУ "Д-р Петър Берон" подкрепиха баскетболния Спартак

Това е първото училище, което става част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!"

Около 100 ученици от ОУ "Д-р Петър Берон" подкрепиха днес баскетболния Спартак в битката срещу Левски. Това е първото училище, което става част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", имаща за цел да популяризира баскетбола в града и да вкара плевенските малчугани в зала "Балканстрой".

Децата от ОУ "Д-р Петър Берон" изживяха наистина незабравими емоции. Те се убедиха, че баскетболът е не просто велика игра, а и вдъхновение. За учениците бе осигурен превоз до залата, както и подаръци. Най-голямата награда обаче безспорно бе възможността да се насладят отблизо на двубоя между Спартак и Левски, като след края на срещата Александър Дяковски и възпитаниците му изказаха специална благодарност на малчуганите и се снимаха с тях.

"Знаем, че няма нищо по-честно и по-чисто от признанието и неподправената радост на едно дете. Благодарим от сърце на нашите малки приятели с големи сърца от ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен. Вратите на БК Спартак са отворени широко за вас винаги", споделиха от клуба.

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, е съвместна между Светлин Митев /IT DESIGN adv/, д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация "Докосни дъгата"/ и Георги Стоянов /гл. редактор на Plevenutre.bg/. Разбира се, с подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак.

Идеята на кампанията е на всеки домакински мач да се кани по едно училище.