Емил Велев: Изкачване във Втора професионална лига не е фикс идея за Спартак

Работим вече по селекцията, която ще извършим след края на настоящия полусезон, разкри мениджърът на плевенчани

Вчера ОФК Спартак /Плевен/ загуби във Видин от местния Бдин с 0:1 във футболна среща от 10-ия кръг на Северозападната Трета лига. Двубоят бе дебютен за новия спортно-технически тандем на плевенчани – главния мениджър Емил Велев и треньора Румил Жотев. Негативният резултат изпрати Спартак на 6-то място в класирането, на 7 точки от лидера Кариана /Ерден/.

"На този етап това са възможностите ни. В момента разполагаме с добри футболисти, които обаче са само от месец и половина в Спартак. Ясно е, че трябва време, както да разгърнат потенциала си, така и да се сработи целия състав“, категоричен е Емил Велев. Той оповести и целите пред отбора.

"Още с идването си ясно заявих, че спечелването на първото място и изкачване във Втора професионална лига не е фикс идея за Спартак. Това предварително беше съгласувано с ръководството на клуба. Да, към върха ще се стремим, защото във всеки мач целта ни е победа. Първата ни и основна задача обаче е да сглобим компактен отбор, който задължително трябва да спечели първенството през сезон 2018/2019 г. Разбира се, ако всичко, което трябва да свършим се получи още този сезон – добре. Работим вече по селекцията, която ще извършим след края на настоящия полусезон. По принцип нямам практика предварително да афиширам планове си, но сега го правя за да падне психическото напрежение от играчите и в оставащите мачове да покажат най-доброто от себе си“, коментира легендата на Левски.