Плевен с второ успешно издание на Националния детски турнир по таекуон – до (снимки)

Националният детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен е включен в Спортния календар на БФ Таекуон - до и на Община Плевен

Над 250 деца на възраст от 8 до 13 години от цялата страна участват днес във второто издание на Националния детски турнир по таекуон - до за Купа „Плевен“. Спортната проява се провежда в зала „Спартак“ под патронажа на Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който официално даде старт на надпреварата.
„За мен е чест за втора поредна година да бъда патрон на Националния детски турнир по таекуон - до за Купа Плевен. За втора година в началото на октомври зала „Спартак“ в нашия град събира толкова много деца от клубове в цялата страна! Хубаво е човек да види млади хора, които са отдадени на спорта. Мен лично това искрено ме радва“, обърна се към участниците в турнира Мартин Митев. Председателят на местния парламент отбеляза още, че таекуондото e не само спорт, а начин на живот, култура и дисциплина. „Принципите на таекуон-до като учтивост, почтеност, постоянство и самоконтрол са принципи за изграждането и на всеки един достоен човек. Въпреки стремежа ви днес към победа не забравяйте и уважението към тези, с които се състезавате! Важно е да бъдете спортсмени!“, каза още Мартин Митев и пожела успех на всички участници в надпреварата.
Откриването на Националния детски турнир по таекуон - до за Купа „Плевен“ днес уважиха лично още Президентът на БФ Таекуон - до Марио Богданов и треньорът на националния отбор на България по Таекуон – до Ким Унг Чол IX дан, народният представител Стефан Бурджев, зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, Атанас Кършев – главен експерт в Министерството на младежта и спорта. В знак на благодарност всички официални гости получиха плакети от президента и треньор на СКТ „Атила“ Даниел Цаков.
Вторият Национален детски турнир по таекуон - до за Купа „Плевен“ се организира от БФ Таекуон – до и Таекуон – до клуб „Атила“ – Плевен, с подкрепата на Община Плевен. Участниците са разделени в три възрастови групи - 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Минути след официалното откриване Председателят на Общински съвет - Плевен връчи и първите награди на класирали се до момента състезатели в една от възрастови групи. По-късно днес ще стане ясен и тазгодишният носител на голямата награда - Купа Плевен.
Националният детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен е включен в Спортния календар на БФ Таекуон - до и на Община Плевен за 2017 година.