Екипът на Фондация "Една от 8” посети УМБАЛ - Плевен

Членовете на "Една от 8" са преминали през диагнозата рак на гърдата и отговоряха на всички въпроси.

Екипът на фондаcията на Нана Гладуиш – "Една от 8", посети днес с розовия си кемпер УМБАЛ - Плевен, за да подкрепи жените с рак на гърдата и да им помогне по-леко да преминат през диагнозата. 

"Днес посетихме УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен, за да се срещнем с пациенти. Благодарим на домакините, че ни приеха в центъра си поради лошото време. Много сме доволни, защото се запознахме със страхотни дами от Плевен", споделиха от фондацията.

Дамите, които в момента преминават лечение, както и техните близки, имаха възможност да се възползват от услугите на фондацията. С екипа пътува и психолог, който разговаря с жените на място. Членовете на "Една от 8" са преминали през диагнозата рак на гърдата и отговоряха на всички въпроси. С тях бе и професионален гримьор. 

Припомняме на хората, че розовият кемпер на "Една от 8" е част от проекта "Сърдечни приятелки". В рамките на 6 месеца той ще обиколи 25 града в страната и главни онкологични болници.  

Дейностите, които се предлагат в розовия кемпер на "Една от 8" са индивидуални информационни и практически консултации; индивидуални психологически консултации; техники за справяне със стреса; съвети за хранене по време на лечение; арт-терапии; групови занимания; съвети от професионален гримьор; раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.

След Плевен розовият кемпер се отправя към Свищов.