Златка Димитрова и Меги от "Търси се" ще кръщават бебета в Плевен на 22 октомври

Проявата е част от Националното масово кръщене 2017 и ще се проведе в храм "Света Параскева"

Както Plevenutre.bg вече писа, нa 22 октомври 2017г. в централните православни храмове на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Русе, Враца и Благоевград ще се проведе най-голямото Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България. Става дума за около 1000 бебета!

Събитието в Плевен ще се проведе в храм "Света Параскева", информираха от Движение за национална кауза /ДНК/. В инциативата участват всички родители, публикували снимка на детето си, заченато 2016 и участвали в кампанията "Направи го за България".

Родителите-участници от Плевен могат да изберат за кръстници популярни лица на инициативата, сред които са плеймейтката Златка Димитрова и тв водещата на шоуто "Търси се" Меги Димчева, която е родом от нашия град, научи Plevenutre.bg. Двете дами споделят в специални видеопослания, че за тях ще бъде невероятно щастие да станат кръстници на плевенските деца във финала на кампанията "Направи го за България". Златка и Меги ще бъдат в плевенския храм на 22 октомври и очакват с нетърпение събитието.

За светото кръщение ДНК осигурява безплатен ритуал и кръщелни свидетелства, дарени от БПЦ, традиционното сребърно кръстче, символ на вярата с верижка - благодарение на "Ес Ес Джи" и материални подаръци за всяко новопокръстено дете, осигурени от "Фикосота"