Люси Дяковска: Слави Трифонов ми спаси живота!

Подаде ми ръка, след като ме изнасилиха, разкрива за първи път популярната певица

"Слави Трифонов ми спаси живота! Той ми даде кураж да се занимавам с музика още през 1993 г. Той искаше да не се отказвам от мечтата си да стана певица и бе първият човек, който направи излизането ми на българска сцена възможно.", казва Люси Дяковска пред "България днес".

Гологлавият шоумен е човекът, който за първи път я кани да пее с него по участия. "Доста време след началото си дадох сметка, че този жест на Трифонов е много голям и промени живота ми завинаги", вълнува се с днешна дата певицата. По онова време тя още е едно неизвестно момиче с големи надежди. Ходи по участия с "Ку-ку бенд" и изпълнява известни шлагери. Музиката, която обича, е различна от това, което Дългия изпълнява. И Дяковска решава да се пробва извън България. Зад граница тя намира продуценти, които я правят част от групата "Ноу ейнджълс", и записва албуми и хитове. Става световна звезда.

Момичето от Плевен не забравя откъде е тръгнало и не крие историята, която я подтиква да бъде все по-упорита.

"Преди години ме изнасилиха пред една дискотека в родния ми град. Случката тогава не остави негативно петно в мен. Трудно ми е да си обясня защо, но някак си го приех и успях да го преодолея. Тогава по някакъв начин десетте души, които минаха покрай мен, не обърнаха внимание на това, което се случваше, но не мога аз, заради хора, които са изплашени, защото тогава годините бяха такива, да ги карам да се чувстват виновни. Но иначе историята няма нищо общо с избора ми на сексуалност. Не смятам, че това, че харесвам собствения пол, е някаква човешка драма", разказа за първи път пред "България Днес" Дяковска.

Именно след тази случка, която бележи порастването на красивата певица, се появил Слави Трифонов. С жеста си да я покани да пее с него той подал ръка на момичето. "Връзката ми с Трифонов ще си остане силна и до днес. Ние сме добри приятели и аз много уважавам това, което той прави", казва Люси.

Целият материал може да прочете на bgdnes.bg