Влиза ли в политиката Слави Трифонов?

Инициаторите на петицията "За Слави. За промяната" определиха появилите се информации като "спекулации и интерпретации"

Водещият Слави Трифонов ще анонсира старта нa нова политическа партия утре. За това намекват близки на шоумена. Те издават, че тя ще се казва "Има такава държава", твърди Канал 3. Припомняме, че слоганът на последния му концерт в "Арена Армеец" всъщност беше "Има такъв народ". Присъствали на него съобщават, че е нямало ярки политически послания, но за сметка на това е имало много патриотични нотки.

Малко след появата на новината в Канал 3 инициаторите на петицията "За Слави. За промяната" съобщиха, че насрочената за събота среща се отлага.

"Срещата със Слави Трифонов, организирана на 24 юни от 13 часа в зала "Люмиер" – НДК се отлага. Причините са спекулации и интерпретации, появили се в медийното пространство, че ние като инициатори искаме и организираме създаването на политическа партия или движение тази събота – 24 юни. Това категорично не отговаря на истината! Целта на тази среща беше само и единствено всички граждани, недоволни от системата, да обсъдят със Слави референдума, неговото бъдеще и промяната, която трябва да настъпи в България. Предлагаме на г-н Трифонов, както и на всички симпатизанти на идеята за промяна да се насрочи ден и час, който той сам да определи. Петицията в подкрепа на референдума продължава и до момента са събрани над 190 000 онлайн подписа, както и близо 30 000 на хартия. Ние няма да се откажем от исканията си за промяна на системата и по-добро бъдеще за България. За нас Слави Трифонов е отговорен човек, който следва пътя на истината и правдата, колкото и продължителен да е той", съобщават от платформата zaslavi.com.