Прокуратурата поиска най-тежката мярка за прокурор Димитър Захариев

Тя се позова на две основни доказателства

Съдът решава дали да остави в ареста плевенския прокурор Димитър Захариев. Обвинителят беше задържан зрелищно в съдебната зала преди два дни.

До ареста се стигна, следа като NOVA показа в разследване на Марин Николов, че прокурорът Захариев е свързан с банда за рекет в плевенския регион, припомнят от телевизията.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка – задържане под стража. Тя се позова на две основни доказателства. Едното е, че има общи кадри на прокурора с Камен Балбозанов–Куката и Емо Бокса, който са обвинени за рекет и насилие в Плевен. Според прокуратурата Димитър Захариев е съпричастен към тази група за рекет. Криминално проявените лица са демонстрирали връзките си с прокурора за респект.

Другото доказателство, което изтъкна прокуратурата, са две охранителни фирми, в които е участвал под една или друга форма прокурора Захариев. Той е свързан с охранителния бизнес, твърдят разследващи.  

Заедно със Захариев, при акция на ГДБОП, в Плевен беше задържан и служител от Главна дирекция „Изпълнение на наказанието”, обвинен за участие в същата престъпна група и за закана за убийство към негов колега. Дали двамата остават за постоянно в ареста ще стане ясно в следобедните часове.