С екскурзия и състезание завърши учебната година за школите по програмиране в СУ "Иван Вазов"

Малките програмисти посетиха софтуерна фирма в Троян

Учебната година за участниците в школите по информатика за 4 клас приключи с екскурзия и състезание, информират от СУ "Иван Вазов".

На 11 май  малките програмисти посетиха  софтуерната фирма “TSD Services”. Базираната в Троян компания спечели първо място в "Топ ИКТ работодател" за 2016 г. в категорията "ИТ аутсорсинг услуги" и осма позиция в Топ 100 на водещите български компютърни компании. Децата се срещнаха с истински професионалисти в сферата на програмирането, чуха от хора с реални практически умения как и защо са избрали програмирането за своя професия, какво са учили, с какво реално се занимават.

"Благодарим на г-н Герман Гачевски – собственик на фирмата и на целия му екип за вниманието и за времето, което ни отделиха. За нашите ученици това посещение беше ценно и мотивиращо", споделят от училището.

На 13 май се проведе заключителното състезание по програмиране между участниците в школите по проект "Твоят час". Всички четвъртокласници работиха и научиха много през учебната година, но най-добре се представиха Николай Петков от 4д клас, Марио Георгиев от 4в клас, Цветомир Иванов от 4в клас и Пламена Тодорова от 4г клас. Може би между тях са бъдещите състезатели по информатика от нашето училище, допълват от СУ "Иван Вазов".