Матилда Ангелова шампион в мемориала "Григор Христов - Гришата", подари медала на баща си

Това бе първо състезание за новата "Мис Плевен" след спечеления конкурс

Матилда Ангелова триумфира безапелационно на мемориала "Григор Христов - Гришата" на стадион "Васил Левски", където участват стотици атлети от цялата страна. Въпреки, че й предстои абитуриентски бал и през последните месеци трябваше да балансира училището и спорта, красивата плевенчанка даде всичко от себе си, за да завоюва златото в скока на височина.

"Конкуренцията е много по-голяма от миналата година. Баща ми ме изненада и дойде на стадиона. Може би заради това най вече се събрах и направих всичко по силите си, за да стана първа", сподели Матилда след поредната си шампионска титла.

Това за нея всъщност бе първи старт за сезона и първо състезание след конкурса "Мис Плевен", който спечели през март.

"Състезанието беше добро, опитах да запазя самообладание и всичко да е наред. Радвам се, че присъствах и за пореден път направих родителите си горди. Това ми е достатъчно. Подарих медала на баща си, веднага щом слязох от стълбичката за награждаване, защото мисля, че той го заслужава. Когато го видях на стадиона, си казах: "Давай, направи го за него!", сподели още възпитаничката на Георги Гетов.

Maтилда Ангелова вече мисли за предстоящия бал, но има едно наум и за републиканското първенство, което не е никак далеч в календара. Освен всичко това, в програмата й има матури, кандидатстване и НСА. "Предстоят ми само хубави неща поводи за доказване и щастливи моменти. Имам хора до себе си, които ме карат да вярвам във възможностите си във всеки един миг", отбелязва плевенчанката.

В заключение Матилда отбелязва, че който умее да губи, умее и да е на върха. Любопитна подробност е, че в последните си десетина състезания тя има само една загуба, която обаче много й подействала и я научила на още по-голяма борбеност.