Георги Гетов стана "Треньор на годината" в Плевен

Отличиха най-добрите спортисти на Плевен за 2016-та

На традиционна церемония "Спортист на годината” днес в Актовата зала на Община Плевен бяха връчени отличията на най - изявените спортисти в общината за изминалата 2016-та година. Сформирана за целта общинска комисия избра 00най-достойните сред номинираните от спортните клубове, информират от пресцентъра на ОбС - Плевен.

Номинациите са в няколко категории - „Спортист на годината“, „Най-перспективен състезател“, „Млади таланти“, „Млади надежди“, „Отбор на годината“ и „Треньор на годината“. Наградите на отличените връчиха кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, председателят на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ към местния парламент Цветан Антов, заместник кметовете Милен Яков и Иван Кюлджийски.Ето кои са наградените за 2016-та година в отделните категории:

Спортист на годината

Спортист на 2016-та година е Иво Илиев /СК по триатлон „Б. Доков”/ с треньор Иво Ангелов Илиев

Втори е Иван Димитров /СК по таекуон-до „Атила”/ с треньор Даниел Цаков.

Третата награда в категорията е за Ивет Горанова /КБИ „Петромакс”/ с треньор Десислава Лачовска.

Останалите отличени в тази категория са:

Александър Георгиев /БК „Мизия 80”/ с треньор Александър Владимиров

Бетина Кисьова /СКК „Спартак 14”/ с треньор Милена Кирниколова

Иво Илиев /СК по борба „Изобор”/ с треньор Петър Антов

Искрен Пондев /АКСК „Рейсинг тим”/ с треньор Ивайло Пондев

Красимир Русев /СКШ „Спартак Плевен ХХI”/ с треньор Михаил Гигов

Матилда Ангелова /СКЛА „Спартак”/ с треньор Георги Гетов

Полина Макаева /АК „Георги Дъков”/ с треньор Галя Николова

Най-перспективен състезател

На първо място в тази категория е Симеон Янев /Спортен клуб по триатлон „Борислав Доков“/ с треньор Иво Илиев.

На второ място е класирана Яна Копчева /АК „Георги Дъков“/ с треньор: Галя Николова.

Третото място е за Добромир Николов /АК „Плевен 2014“/ с треньор: Никола Николов. Наградите в категорията връчи зам.-кметът Иван Кюлджийски.

Млади таланти

Първата награда в тази категория е за малката шахматистка Нора Рашева (СКШ „Плевен XXI“), която получи наградата си от кмета Георг Спартански. Нора се класира осма на Световното първенство, момичета до 8 години, има и куп други награди. Треньор на Нора е Христинка Илиева.

На второ място е 13-годишният баскетболист Никола Станчев /Баскетболен клуб „Спартак - Плевен“/. Никола участва в националния отбор момчета до 14 години, включен е и в разширения състав на мъжкия отбор на клуба. Треньор на момчето е Борислав Генков.

Трета в категорията е Венелина Петкова /АК „Георги Дъков“/ с треньор Галя Николова.

Млади надежди

Наградите в категория „Млади надежди“ бяха връчени днес от Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

Наградата е за футболиста Венислав Михайлов - обявен за най-талантлив футболист във възраст 8 години от Асоциацията на българските футболисти. Венислав е роден през 2008 г. и тренира при треньора Тони Вашков.

Вторият отличен е Мартин Димитров - футболист на ФК „Спартак 1919“. Мартин бе обявен за най-бързото момче на Плевен за 2016-а от турнира „Децата на Плевен“. Той е и първият футболист от Плевен, извоювал правото си да участва в тренировъчен процес и проби в школата на италианският гранд Милан.

В тази категория бе отличен и отборът на ФК „Спартак 1919“.

Отбор на годината

Наградата „Отбор на годината“ за 2016-та е за баскетболният отбор на „Спартак“ (Плевен). Отличието получиха треньорът Александър Дяковски и Константин Коев, а статуетката им бе връчена от баскетболната легенда Цветан Антов. Плевенските баскетболисти завършиха на четвърто място в НБЛ на БФБ за сезон 2015/2016.

Треньор на годината

За „Треньор на годината“ бе обявен Георги Гетов - треньор на олимпиеца ни Тихомир Иванов. Гетов бе награден от кмета на Община Плевен Георг Спартански. Освен на Тихомир Иванов, Георги Гетов е треньор и на състезателите ни Матилда Ангелова, Михаил Иванов, Браян Пейчев - всички те участват в класацията „Спортист на годината“ 2016.