Параолимпиецът Михаил Христов се готви за две световни първенства

Най-вероятно това ще ми бъдат последните участия като спортист, разкри той

Параолимпиецът и трикратен световен шампион на скок дължина Михаил Христов ще награди победителите в уникалното по рода си спортно събитие на Американския университет в България. Състезанието се организира за дванадесета поредна година  и включва състезания в 16 различни дисциплини и много изненади. Олимпийските игри ще се състоят на 22-ри и 23-ти април на бейзболното игрище в парк Бачиново, Благоевград.

Mеждувременно Христов, който е сред новите депутати в народното събрание, сподели в интервю за лайфстайл телевизията "Code Fashion", че се готви за последните си състезания като активен спортист.

"Спортът си остава, но под друга форма. Предстои през лятото световното първенство в Лондон по лека атлетика, а след това ще има такова и по таекундо. Най-вероятно това ще ми бъдат последните участия като спортист", каза плевенчанинът. "Не съм спирал да се готвя. В момента имам лека контузия на дясното коляно, но това не ме спира да се подготвям", допълни той относно подготовката си за двата форума.

Любопитна подробност е, че Михаил Христов може да стане първият параспорист в света, който да вземе участие на две световни първенства с две различни дисциплини.