Михаил Христов: Искам да разбия клишето, че в политиката се играе нечестно

25-годишният параолимпиец и народен представител се готви за сватба

25-годишният народен представител Михаил Христов, който ще прекрачи прага на 44-ия парламент съвсем скоро, се готви за важна крачка в своя живот. Това разкри самият той пред списание LOVE style, пише "Блиц". Параолимпийският шампион на дълъг скок, останал без ръце след инцидент на 14-годишна възраст, ще сключи брак с приятелката си Ангелина Ангелова.

Тя е журналист, писател и сега е ангажирана с благотворителните каузи на сдружение "Маринела". Двамата са заедно от началото на 2016 –а, а през лятото на същата година се сгодиха.

"Никой няма да разбере за нашата сватба – категорично заяви плевенчанинът пред списание LOVE style. Събитието дори няма да е в България. Единствено сигурно е, че ще е на море. Искаме сватбата ни да си остане спомен само за нас и за нашите най-близки хора.”

А за работата си в парламента народният представител каза:

"Искам да разбия клишето, че в политиката се играе нечестно. Желая да покажа как хора като мен могат да вършат работа. За първа своя задача поставям това да направя така, че Фондът за лечение на деца да работи ефективно. Лична тема за мен са и хората с увреждания. Познавам много от тях. Те не са хора втора ръка. Могат да работят, но в малко фирми ги взимат. Ще свърша всичко, което е по силите ми, те да бъдат заети и да получат работа, според своите увреждания.”