Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, опитал да отвлече непълнолетно момиче

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишен мъж опитал да отвлече непълнолетно момиче и откраднал телефона и портмонето й.

Обвинението срещу Димитър Д. е за това, че на 18.06.2015 г. в град Плевен се опитал да отвлече ненавършило 18 години лице – непълнолетно момиче на 17 години, като деянието останало недовършено поради независещи от него причини.

Той е обвинен и за това, че по същото време отнел чужди движими вещи - мобилен телефон „Сони Експерия”, СИМ карта, дамско портмоне и парична сума от 60 лева – всичко на обща стойност 179 лева от владението на същото момиче, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления против собствеността (кражби, обсебване); против личността (телесна повреда); против реда и общественото спокойствие (хулиганство). Пострадалото момиче живеело с баща си, втората му жена и техния син. На 17.06.2015 г. пристигнала в гр. Плевен с автобус, където се срещнала със свои приятели от Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Плевен, в който била настанена за период от 1 година и 6 месеца /до декември 2014 г/. Момичето и обвиняемият се запознали по време на престоя й в ЦСНТ. Обвиняемият разбрал за нейното пристигане в гр.Плевен, решил да се срещне с нея и позвънил на приятелите й от центъра, като поискал да говори по телефона с нея, след което двамата се срещнали в центъра на града.

На следващия ден обвиняемият отново позвънил на приятелите и като бил раздразнен, че криели момичето. Същата вечер момичето и приятелите й били на пейка пред сградата на Центъра, когато към тях се приближил обвиняемият, видимо пиян и агресивно настроен. Започнал да отправя обиди, псувни и да заплашва момичето. След това започнал със сила да я дърпа, за да я принуди да тръгне с него, но момичето отказвало. Обвиняемият решен да преодолее съпротивата й и да я качи насила в чакащото го такси я вдигнал на ръце, и я понесъл към колата. Момичето се дърпало и крещяло, при което мъжът я изпуснал и тя паднала на земята. За да сломи съпротивата й той започнал да й нанася удари с юмруци в областта на тялото и главата и да я рита с крака по цялото тяло. Изплашени приятелите й извикали медицинската сестра на ЦНСТ която сигнализирала за случващото се на телефон 112 и на спешна помощ. Като разбрал това обвиняемият бързо тръгнал към таксиметровия автомобил, като взел от пейката вещите на момичето. В момента Димитър Д. е в Затвора в гр. Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.