Занятие с учениците от клуб "Приятели на армията” се проведе във ВФ 28880-Белене

Учениците се запознаха с устройството и характеристиките на стрелковото оръжие в Българската армия

Занятие с учениците, членуващи в клуб "Приятели на армията" към военно формирование 28880 – Белене, се проведе в района на формированието. В хода на срещата учениците се запознаха с устройството и характеристиките на стрелковото оръжие в Българската армия, информираха от "Сухопътни войски".

Началото на занятието постави ръководителят на клуба - старши лейтенант Димитър Маринов, който разясни на участниците мерките за безопасност, които трябва да се спазват и огромното внимание и отговорност, които се изискват при боравенето с тях. Учениците наблюдаваха начините за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи упражниха стрелба с пневматично оръжие в стрелбището на формированието.

За участието си в занятието децата получиха сертификати от името на командира на военно формирование 28880 - полковник Росен Арабаджиев, които им бяха връчени от заместник-командира подполковник Иван Тишков.

След като изразиха своята благодарност към военнослужещите учениците споделиха, че с нетърпение очакват следващата среща на клуба, която ще се състои през месец май.