За XXIII-ти пореден път в Плевен се провежда турнир по стрелба с пистолет в памет на Величко Величков

В надпреварата участват отбори от различни структурни подразделения на МВР

За XXIII – ти пореден път в Плевен се провежда турнир по стрелба с пистолет за служителите от МВР в памет на Величко Величков. В традиционния турнир участват отбори от различни структурни подразделения на МВР.

Състезателите са служители от областните дирекции в Благоевград, Варна, Перник, Стара Загора, Враца, Пазарджик, Ловеч, Пловдив, Смолян, Плевен, Русе, Кърджали, София, Габрово, дирекция „Жандармерия“, Академия на МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР - София, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията и Център за бойна подготовка и спорт – МВР. Първенците ще получат купи и грамоти.

Специален гост на откриването днес бе синът на Величко Величков – г-н Валери Величков, информираха от пресцентъра на МВР.

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година. В спортната стрелба служителите на ОДМВР – Плевен имат много отличия – спечелвали са златото на балканиади и международни състезания, побеждавали са в републикански и регионални турнири.