Търсят се варианти за реализиране на двата моста Никопол – Турну Мъгуреле и Силистра – Кълъраш

Това каза в Никопол на среща с жителите на крайдунавския град Ивайло Московски

"Винаги сме се стремили да бъдем прагматични и рационални. Затова избрахме „Реални решения за България” да бъде слоган на предизборната кампания на ПП ГЕРБ”, каза в Никопол на среща с жителите на крайдунавския град Ивайло Московски. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители Цецка Цачева, Владислав Николов, Ралица Добрева и Диана Данова.

"Ако доверието ви към нас се препотвърди на тези избори, ГЕРБ е готова да управлява и има ясни политики и приоритети във всеки един сектор. Добрите постижения, които като макро рамка са безспорен факт, трябва да се усетят от хората и това е предизвикателството, което сами сме си поставили за бъдещ мандат”, каза още Московски. По думите му желанието на Патриотите още по време на последния мандат да се увеличат пенсиите само на определена група хора, е крайно нечестно и ощетяващо всички останали. "Пенсиите ще нараснат пропорционално за всички хора”, категоричен бе Ивайло Московски. Той обаче подчерта, че повишаването на доходите трябва да се случи през работеща икономика. Заплатите ги дават работодателите. Задачата на държавата е да създаде такива условия, че да има една силна икономика”, поясни е Московски.

"Специално за региона трябва да знаете, че ние подписахме с румънската страна меморандум за двата моста Никопол – Турну Мъгуреле и Силистра – Кълъраш. Търсят се различни варианти да се реализират проектите. Предполагам, че в рамките на следващия мандат ще започне изграждането и на двата моста”, каза Ивайло Московски.

Втората в листата на ГЕРБ Цецка Цачева акцентира върху образованието, изведено като приоритет в програмата на ПП ГЕРБ. По думите й дуалното образование е начинът за удовлетволяване нуждите на пазара от подготвени кадри. Цачева обърна внимание на ниските данъци, които са добър стимул за бизнеса и целта администрацията да бъде в услуга на гражданите. "Администрацията да бъде задължена, след като повечето от регистрите вече са на електронен носител, да се създаде такава система, че на гражданина и представителя на бизнеса да е нужно само да направи съответното заявление и искането, а съответния служител в администрацията да направи справките за наличните и нужни документи, с които той разполага в електронен вариант“, поясни кандидатът за народен представител от ГЕРБ, втора в листата, Цецка Цачева.

"Никопол е труден регион с много висока безработица, но аз съм сигурен, че в следващия мандат на ГЕРБ нещата осезаемо могат да се променят. Нужна е силна победа, за да управляваме самостоятелно, без да се налага да правим компромиси. Нашите министри имат потенциала да решават проблеми. Ние като народни представители ще бъдем до вас, за да държим обратната връзка с хората, както знаете, че сме го правили и до момента. Заедно можем да направим така, че България да продължи своя стабилен път на развитие. Подкрепете ни с номер 11”, обърна се към присъстващите четвъртият в листата кандидат за народен представител от ГЕРБ Владислав Николов.