Георг Спартански: Крайно време е да престанем да се делим и да се мразим

Кметът призовав националните политици да се обединят върху основните приоритети на България в името на това страната ни да я има

В словото си по повод 3 март кметът Георг Спартански припомни историческите събития и подчерта, че българският народ със саможертвата си е показал, че е достоен да се върне на политическата карта на Европа, информират от пресцентъра на общината.

"Отдавайки заслуженото на нашите освободители, ние не ги делим на българи, руси, румънци, украинци, молдовци, финландци, беларуси. Ние казваме: благодарим на всички за това, че има днес. Крайно време е да престанем да се делим, крайно време е да престанем да мразим, трябва да сме патриоти и да обичаме България! Най-голям враг можем да си бъдем само ние, българите. И от тази висока трибуна, в навечерието на парламентарните избори, призовавам националните политици – обединете се върху основните приоритети на България в името на това страната ни да я има и да празнуваме и следващи юбилеи! Намерете тези няколко основни приоритета, които не могат да бъдат квалифицирани като леви и десни, а такива в името на България! Плевенчани и всички българи очакваме това от вас! Когато всички заедно положим усилия да я има България в днешната сложна и противоречива международна обстановка, тогава и резултатите от нашия дух ще бъдат по-видни. Нека да направим така, че да оставим Плевен и България по-красива, по-успешна на нашите деца. И нека Бог да пази България! Да живее България!”, каза Спартански.