Предадоха на съд осмокласници заради блудство с малолетна

С. З. имал намерение да накара пострадалата да му направи орален секс, като уговорил едно от момчетата да ги снима

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу две 15-годишни момчета, ученици в осми клас, за блудство с малолетна.

Обвинението срещу С. З. е за това, че през периода от неустановена дата през месец февруари 2016 г. до 27.02.2016 г. в гр. Левски, при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14 години – малолетно момиче.

С. З. и В. Г. са подсъдими и за това, че на 27.02.2016 г. около 16.30 ч. в двора на НУ “Хр. Ботев“ гр.Левски, като непълнолетни, но като могли да разбират свойството и значението на постъпките си и да ги ръководят, чрез употреба на заплаха, извършили действия с цел да възбудят и удовлетворят полово желание без съвкупление по отношение на същото малолетно момиче, като деянието е извършено от две лица.

Спас З. и пострадалото момиче имали приятелски отношения и през февруари по искане на осмокласника момичето му направило орален секс.

На 27.02.2016 г. двамата обвиняеми и други ученици били в двора на училището, където обикновено се събирали. С. З. имал намерение да накара пострадалата отново да му направи орален секс, като уговорил едно от момчетата да ги снима. Момичето отказало, но осмокласникът започнал да я заплашва, че ако не изпълни желанието му, ще разкаже на всички, че и преди това го е правила. Притеснена от заплаха, тя изпълнила желанието, като случващото се било наблюдавано от останалите момчета и според уговорката едното ги снимало. След като приключили С. З. заявил, че са я снимали и отново чрез заплахи, че ще разпространят снимките, я принудили да направи орален секс и на другия обвиняем, като този път С. З. снимал с телефон. Момчетата си тръгнали, а момичето останало само в двора на училището разплакано и силно изплашено. С. З. прехвърлил снимките на телефона си и изпратил няколко от тях на свои познати. Пострадалата споделила на родители си за случилото се, които подали сигнал за извършено престъпление в полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.