Година и осем месеца затвор за изверг, блудствал с малолетна

В хода на разследването е установено, че Явор Р. е осъждан многократно, включително и за опит за изнасилване

С осъдителната присъда на Районен съд – Плевен, постановена по обвинителен акт на Районна прокуратура – Плевен, на Явор Р. е наложено наказание 1 година и 8 месеца "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Той е осъден за извършени от него блудствени действия с момиче, ненавършило 14-годишна възраст.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу осъдения Явор Р. В хода на наказателното производство било установено, че в ранния следобед на 13.07.2016 г., след като употребил значително количество алкохол, осъденият излязъл да се разходи в централната част на с. Горни Дъбник, обл. Плевен. Тогава случайно покрай него минала пострадалата, която отивала към местния магазин за хранителни стоки. Употребеното количество алкохол потиснало моралните задръжките на осъдения и събудило у него желание да извърши блудствени действия с момичето. Той се опитал да я заговори, но предвид видимото му нетрезво състояние тя не му обърнала внимание и го подминала. Осъденият Явор Р. се скрил в храсти в близката борова горичка и изчакал пострадалата да се върне от магазина. След като момичето минало покрай храстите, осъденият внезапно изскочил от тях и я хванал. Той започнал да опипва пострадалата. Тя от своя страна оказала физическа съпротива като го блъскала и викала за помощ, и временно успяла да го отхвърли от себе си. Осъденият отново я нападнал като се опитал да я събори на земята. Пострадалата носела бутилка от безалкохолна напитка и го ударила с нея по главата. Така тя успяла да се отскубне, побягнала и се развикала силно за помощ. Тогава виковете ѝ били чути от две жени наоколо, които й се притекли на помощ. Виждайки присъствието на повече хора на местопроизшествието извършителят избягал.

В хода на разследването е установено, че Явор Р. е осъждан многократно, включително и за опит за изнасилване. В хода на съдебното следствие, Явор Р. се е признал за виновен и се е възползвал от възможността делото да бъде разгледано при съкратено съдебно следствие.

Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение.