Плевенчани сред най-добрите в пожароприложния спорт

Плевенските огнеборци с няколко силни изяви през годината

Както вече информирахме, през тази седмица на лекоатлетическия стадион "Пловдив" се проведе състезанието за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. В надпреварата участваха общо 9 представителни отбори на РДПБЗН и клубовете по пожароприложен спорт в страната, които се класираха за участие и са участвали в XLIV Републикански преглед по пожароприложен спорт Варна - 2016 (Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София-град, Стара Загора и факултет ПБЗН при АМВР).

Огнеборците мериха сили в дисиплините "Изкачване с щурмова стълба", “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия” и "100-метрова пътека с препятствия".

Пловдивчани, като горди домакини, достойно защитиха позиция и заеха първото място в комплексното класиране.

Плевенчани пък за пореден път показаха, че са сред най-добрите в пожароприложния спорт у нас. Г. Костов, Др. Стойчев, Д. Богданов и Ил. Василев постигнаха сериозен успех в щафетата, надвивайки София-град в последната серия, с което заеха третото място в класирането и така спечелиха бронзовите отличия.

Припомняме, че през тази година плевенските огнеборци спечелиха Зоналното състезание по пожароприложен спорт в Троян, след което се представиха достойно ина Републиканския преглед във Варна, където завършиха шести. Борислав Ангелов пък попадна в разширения състав на националния отбор по пожароприложен спорт за световното в Чехия. Последваха силни изяви за Купа "Тримонциум" и Купа "Одесос", като във втората надпревара Драгомир Стойчев грабна бронза в дисциплината "100-метрова пътека с препятствия".