Камера е заснела дръзкия обир в Плевен

Все още няма данни за конкретни лица, които да са съпричастни към грабежа

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева потвърди, че 200 000 лева са били откраднати от инкасо автомобил при обира в Плевен. Извършителите все още се издирват.

"По всяка вероятност има записи от съседни сгради и те ще бъдат иззети като веществени доказателства в хода на досъдебното производство. Всички записи в момента се гледат, това вероятно са дълги периоди от време, за да могат да се отцепят полезните кадри. На този етап все още нямаме категорични данни по отношение самоличността на извършителите. В момента, в който се съберат достатъчно данни за конкретни лица, които да са съпричастни към грабежа естествено, че ще бъдат обявени за издирване, но към настоящия момент нямаме конкретно лице, което да търсим", коментира тя пред Нова телевизия, допълвайки, че тече и процес на установяване на очевидците на екшъна.

Матеева потвърди и информацията на Plevenutre.bg  за открития запален джип. Както вече писахме, возилото е било крадено. Нападението над инкасо автомобила е извършено във вторник около 19.00 часа от четирима души, трима от тях са извършили самото нападение, а четвъртият е стоял в друг автомобил. След като са взели чувала с парите, те са се отправили към квартал "Дружба”, където по-късно през нощта разследващите са открили запален автомобила, с който те са пътували.