Намериха запален джипа на обирджиите, бил краден

Апашите са били добре дегизирани

Черният джип, с който са се придвижвали обирджиите на инкасо автомобила в Плевен, е бил открит запален в района на кв. "Дружба", научи Plevenutre.bg. Това се е случило около 30 минути след дръзкия грабеж на паркинга пред клон на банка, който се намира в сградата на Областната администрация. Оказало се, че возилото с плевенски номера е било крадено. Впоследствие са открити и захвърлени перуки, което означава, че апашите са били доста добре дегизирани и са работили по изключително изпипан план.

Към този момент се знае, че двамата охранители на инкасо буса са били нападнати от трима маскирани мъже, въоръжени с палки, които са слезли от джипа, в който по всяка вероятност е имало и четвърти човек. Единият от охранителите - възрастен мъж, е бил ударен с палка и от ръцете му е издърпан чувал с голяма сума пари. Работата по случая и издирването на обирджиите продължава.

Плевенчани смутено коментират, че обирът не само се разигра спокойно посред бял ден, но и на метри от сградите на съда и полицията.