Прокуратурата иска постоянен арест за ало измамниците от Градище

Събрани са доказателства, че двамата са съпричастни към извършване на измама спрямо 68-годишна жена

Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Господин Г., на 28 г., и Галя П., на 26 г., привлечени като обвиняеми за това, че са възбудили и поддържали заблуждение у другиго с цел да набавят за себе си имотна облага и с това са причинили имотна вреда.

От извършените процесуално-следствени действия са били събрани доказателства, че двамата са съпричастни към извършване на измама спрямо 68-годишна жена от гр. Пловдив, като й причинили имотна вреда от 2 000 лева. По същото досъдебно производство са задържани с мярка за неотклонение „задържане под стража“ още две лица.

Установено е, че на 23 юли 2016 г. пострадалата получила телефонно обаждане от непозната жена. Тя се представила за нейната племенница, която живеела и работила в Германия. Обяснила, че изпраща в България колет със спестяванията си от 32 000 евро по куриер на име Иван Иванов. „Племенницата“ помолила пострадалата да плати митническите такси за освобождаването на пратката. Жената обяснила, че има 2 000 лева и се съгласила да свърши услуга на роднината си. По-късно по телефона на пострадалата се обадил мъж, който се представил за Иван Иванов и поискал 3 200 евро за освобождаване на пратката. Жената отговорила, че не разполага с тази сума и предала 2 000 лева, като записала и съобщила по телефона номерата на банкнотите.

Припомняме, че двамата обвиняеми, които са от плевенското село Градище, бяха задържани на 4 август, когато се явиха в полицията в гр. Левски, след като бяха обявени за национално издирвани по досъдебното производство.