РДПБЗН – Плевен има нов директор

Мисия

02-08-2016, 15:01

Снимка:

ОДМВР-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РДПБЗН – Плевен с препоръки за опазване на земеделските земи и реколта от пожари

Главен инспектор Станислав Атанасов заема поста

Днес в Плевен се проведе работно съвещание, на което пред разширен ръководен състав на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" директорът на главна дирекция "ПБЗН" – МВР главен комисар Николов представи новия директор на местната сткруктура. Toва информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Той запозна с две заповеди на Министъра на вътрешните работи и вицепремиер на Република България Румяна Бъчварова - първата за награждаването на досегашния директор комисар Емил Маринов с почетен знак на МВР I степен. Високото отличие е присъдено за безукорно поведение и продължителна служба в МВР. Решението му да се пенсионира е лично.

Втората заповед е за преназначаването на Станислав Атанасов на ръководна длъжност като директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен.

Главен инспектор Станислав Маргаритов Атанасов е ръководител на Сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към РДПБЗН – Плевен. Завършил е висше образование през 1999 година във ВИПОНД – МВР град София, факултет ПАБ по специалност „Пожарна и аварийна безопасност”. Назначен е в системата на МВР през 1999 г. От 2010 година е началник на сектор „Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” към РСПБС – Плевен, а в настоящия момент е началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Плевен.

Главен комисар Николов пожела успешна работа, като подчерта, че дори добре технически да е обезпечена една служба, тя сама не може да отговори на очакванията на обществото за защита в целия спектър от заплахи – пожари, бедствия, аварии и други. Необходимо е да се създаде организация, която да включва държавни органи, кметове, юридически лица, Червен кръст и българската армия. Апелира към хората да са по-внимателни и да не подценяват ситуацията. Всички бушували пожари на територията на страната са вече под контрол.

През последните три дни българските пожарникари са потушили 704 пожара, а през последното денонощие - 244 пожара. Най-тежко е било положението около 1 часа днес между селата Рилци и Кочериново. Наложило се е да бъдат евакуирани 170 жители. Директорът на Националната служба изказа благодарност на областния управител на област Благоевград, на служителите от Горското стопанство, на служителите от Регионалата дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пострадали сред населението няма. 3 часа по-късно хората са върнати по домовете си. Осигурени са медицински екипи за евентуална помощ при проблеми с притеснения около пожара. Благодарение на хеликоптерите и доброволческите формирования са локализирани пожарите в Родопите. Прогнозите за страната не са добри.

От днес са спрени отпуските на служителите от Национална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ и е въведена по-висока степен на готовност. Директорът коментира още, че всеки пожар не е опасен в началото, когато се намесим. Но по-късно поради отдалеченост или липса на хора ситуацията става тревожна.

В Плевен главен комисар Николов изказа благодарност на служителите от Регионалнатаа дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подчерта, че тя е образцова структура, която заслужава най-добрите почитания и благодарност на гражданите.