Плевенчанка изнесе семинар на тема "Разнообразието в храненето"

Марина Декова е състезателката по Бодифитнес и персонален треньор

Плевенчанката Марина Декова изнесе първия си семинар в столицата, който бе на тема "Разнообразието в храненето". Присъстващите получиха отговори на въпросите "Защо трябва да се разнообразява и постоянно да се ротира храната?" и "От какво лишаваме организма си, когато ограничим избора си на храни?", какти и научиха повече за "Различни източници на въглехидрати и техните хранителни стойности" и "Алкално-киселинен баланс в организм".

Марина е родом от Плевен. Възпитаничка е на СОУ "Иван Вазов". Тя е персонален и онлайн треньор по фитнес от 2011 г. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател и бронзов медалист от квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г., в категория "Бодифитнес". Тя също така е и Републикански шампион по вдигане от лег, без екипировка за 2014 г. Заминавала се е активно с функционални тренировки ирехабилитация през последните 3 години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

Поради нездравословен начин на живот, обвързан с обездвижване и лоши хранителни навици, тя качва 15 кг. и през 2009 г. решава да се върне в залата и да поправи нанесените щети върху здравето и визията си. Оттогава тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия.

Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже. Понастоящем тя се занимава с десетки клиенти ежедневно и е автор на статии в най-бързоразвиващата се мрежа за фитнес и силови спортове - BodyConstructor. Планира да продължи състезателната си кариера и да трупа практически състезателен опит, който да ѝ помогне да разшири кръгозора и солидната база от знания за бодибилдинга. Повече за нея и дейността й може да научите на marinadekova.com.