Плевенчанин подписа с четирикратен шампион на Шотландия

19-годишният Николай Тодоров официално се присъедини към Хартс

19-годишният Николай Тодоров подписа с елитния шотландски футболен клуб Хартс. Още преди два месеца информирахме, че талантът от Плевен успя да впечатли треньорите Роби Нилсън, Стиви Крофърд и Джон Дейли, а от клуба официално обявиха, че трансферът вече е факт.

Heartsfc.co.uk припомня, че Тодоров е прекарал последната част на изминалия сезон в академията "Рикартън" и договорът му с Нотингам вече е изтекъл. Българският нападател е подписал едногодишен контракт със "сърцата". Маркъс Годиньо, Хари Патън и друг българин, Алекс Петков, също подсилват формацията до 20 години на Хартс.

"Щастлив съм, че взимаме тези момчета и отборът вече започва да се оформя. Започваме усилено да работим, очакват ни и серия от контролни мачове преди старта на сезона", коментира Джон Дейли пред клубния сайт.

Хартс е четирикратен шампион на Шотландия. 8 пъти е носител на Купата. Базиран е в Горгий, район в столицата Единбург. Отборът е основан през 1874 г. и е един от най-старите футболни тимове в света. Любопитното е, че в клуба вече има българска следа, тъй като преди време там игра Бранимир Костадинов. Ангел Червенков пък бе треньор на Хартс преди няколко години. През сезон 2015-2016 тимът финишира на трето място и ще участва в европейските турнири.