Плевенчанин на проби в четирикратен шампион на Шотландия

19-годишният Николай Тодоров с нов уникален шанс в кариерата си

19-годишният Николай Тодоров започна пробен период в елитния шотландски футболен клуб Хартс, съобщи edinburghnews.scotsman.com. Плевенчанинът, който идва от школата на английския Нотингам Форест, ще тренира с отбора до 20 години в Академията в "Рикартън". Ники ще трябва да впечатли треньорите Роби Нилсън, Стиви Крофърд и Джон Дейли в следващите дни, ако иска да стане част от легендарния шотландския тим.

Изданието припомня, че Ники Тодоров игра в младежката лига в Англия до 21 години, както и под наем за аматьорските Уорчестър Сити и Хемъл Хемпстед. Отбелязва се и това, че шефът на Академията на Нотингам Гари Брейзил е засипал с похвали българския талант и го е определил като "първокласен централен нападател, който не спира да работи на тревата и във фитнеса".

Той пристига на Острова от родния ФК Плевен, а от две години е в школата на Нотингам Форест, с който има подписан професионален договор до следващото лято. Англичаните обаче са склонни да го пуснат със свободен трансфер.

Хартс е четирикратен шампион на Шотландия. 8 пъти е носител на Купата. Базиран е в Горгий, район в столицата Единбург. Отборът е основан през 1874 г. и е един от най-старите футболни тимове в света. Любопитното е, че в клуба вече има българска следа, тъй като преди време там игра Бранимир Костадинов. Ангел Червенков пък бе треньор на Хартс преди няколко години.