В оспорван сблъсък Марио Петров загуби от британецa Джордж Джейго

Присъдиха победа на англичанина с 39-37

Британецът Джордж Джейго победи плевенчанина Марио Петров по точки с 39-37 в един изключително оспорван мач на ринга в "Йорк Хол", в Лондон, където се проведе голяма професионална гала вечер.

Четирирундовата битка бе равностойна, като според мнозина специалисти реалният резултат е реми, но домакинският фактор може би си оказа влияние. Петров остави отлични впечатления с играта си, като във втория рунд почти свали противника си на земята, а в последните 3 минути вдигна оборотите още повече. В крайна сметка реферското решение бе в полза на дебютанта от Англия, който във втори рунд удари нашето момче с глава и му отвори стара аркада.

Това бе седма среща на профи ринга за 28-годишния Марио Петров. Възпитаникът на Спортното училище записа пети неуспех, но случилото се ще го амбицира да тренира още повече в очакване на следващото боксово предизвикателство. Редно е да се отбележи, че Марио получи поканата за гала вечерта буквално броени дни преди провеждането й и трябваше да свали 4 кг, с което все пак се справи.