Отборът на РДПБЗН - Плевен с четвърто място в щафетното бягане с препятствия

След първите три дисциплини плевенските огнеборци са на шесто място в комплексното класиране на Републиканския преглед

Плевенските огнеборци продължават със силното си представяне на Републиканския преглед във Варна. По-рано днес те заеха шестото място в дисциплината "100м пътека с препятствия", а в късния следобед бяха на косъм от влизане в тройката при изпълнението на третия кръг от надпреварата "Пожарна щафета 4x100 метра с препятствия. Отборът на РДПБЗН - Плевен даде четвърто време /64,31/ и съвсем малко не им достигна, за да изпреварят колегите си от Пловдив, които заеха "бронзовата" позиция с 62.70. Втори са от РДПБЗН - Варна с 62.66, а победители в дисциплината станаха столичните пожарникари с 61.87.

В петък Републиканският преглед ще завърши с изпълнение на бойно разгръщане от мотопомпа. Тогава ще е ясно и комплексното класиране. Припомняме, че общо 13 са тимовете, които мерят сили край морето, а състезателите са над 130 на брой.

Крайното подреждане се определя като за всяка позиция в съответната дисциплина се дават наказателни точки. Например: 3-то място - 3 наказателни точки, в другата дисциплина - пето място и пет наказателни точки и т.н.. Накрая точките се сумират и победител е тимът с най-малко наказателни точки.

След първите три дисциплини плевенските огнеборци са на шесто място със 17 точки. Eто как изглежда комплексното класиране преди последната дисциплина в петък.