Директорът на ОДМВР - Плевен откри Детско полицейско управление в ОУ "Васил Левски"

Малките доброволци положиха клетва и получиха отличителни значки

Девет училища в област Плевен откриха днес Детски полицейски управления. Стартът на обучението бе даден в 12 часа едвовременно в Основно училище „Васил Левски“ – град Плевен, Основно училище „Лазар Станев“ – град Плевен, СОУ „Христо Ботев“ – град Долни Дъбник, СОУ „Св. СВ. Кирил и Методий“ – град Пордим, СОУ „Христо Ботев“ – град Никопол, СОУ Димчо Дебелянов“ – град Белене, Основно училище „Васил Левски“ – град Кнежа и основно уличище „Христо Ботев“ – село Бреница, СОУ „Крум Попов“ – град Левски и СОУ „Васил Априлов“ – град Долна Митрополия.

Подписани са споразумения за партньорство между ръководствата на училищата и началниците на Районни управляния на МВР в съответните общини, информират от пресцентъра на ОДМВР - Плевен.

Директорът на ОД на МВР – Плевен старши комисар Красимир Начев присъства на официалното откриване в училище „Васил Левски“ в Плевен. Малките доброволци положиха клетва и получиха отличителни значки.

Програмата „Детско полицейско управление“ е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, психолози от психологичните лаборатории.

Програмата е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап и те ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; своите права и отговорности пред обществото; работа в екип и толерантност към чуждото мнение. Формата на обучението е извънкласна. Занятията ще се провеждат по предварително изготвен и утвърден график от началника на съответното РУ на МВР и директора на училището. Освен лекции ще има практически занятия, викторини, ролеви игри и състезания.