Броени дни остават до мача между Хиената и Нури Сефери (Видео)

Явор Маринчев търси 12-и успех на професионалния ринг тази събота

Остават броени дни до сблъсъка на Явор Маринчев - Хиената с боксьора Нури Сефери, известен като албанския Тайсън. Двамата бойци ще се изправят един срещу друг на бойната галавечeр "Fight night: The Story 4" в Олтен, Швейцария. Събитието ще се състои на 21 май, а двубоят на българина е топ зрелището за вечерта, като програмата включва още 13 битки, но в стил К1. Срещата на Маринчев и Сефери ще е в 8 рунда по 3 минути.

Aлбанецът се подготвя усилено за завръщането си на ринга след повече от година отсъствие - причината, за което е била травма в лакътя. 39-годишният Сефери, който има и швейцарско гражданство, е амбициран да отбележи победа над Хиената, но същевремнно демонстрира нужния респект и признава пред албанските и швейцарските медии, че очаква изключително труден мач и набляга много на работата по защитата си за двубоя с Маринчев.

33-годишният плевенчанин тренира спокойно за предстоящия мач и е уверен в себе си. Явор Маринчев в в серия от три поредни победи на профиринга и единствената му цел в събота ще е да прибави нов успех в кариерата си. На пресконференцията за събитието преди няколко седмици дори заяви, че ще търси нокаут.

Явор има 11 победи и 25 загуби, но всичките му мачове са били с изключително сериозни противници, благодарение на което вече разполага с огромен опит,  който ще му е от полза на 21 май. Маринчев всъщност се завърна на профи ринга през 2015 г. след близо тригодишно прекъсване. Оттогава насам изигра 6 мача и балансът му е 4 победи и 2 поражения.

Нури Сефери публикува видео на профила си във Фейсбук, на което демонстрира как се подготвя за мача с Явор Маринчев:

Видео от последната победа на Явор Маринчев /над Адам Харт в Лондон през март/