Васил Найденов ще пее за Празника на Плевен

Богата програма ще радва плевенчани в дните от 10 до 15 май

От Община Плевен обявиха програмата за предстоящия празник на града - 15 май.

Тържествата започват още на 10 май с откриване постоянна изложба с дарение на Проф. Греди Асса от 17 часа в РБ "Христо Смирненски". От 18 часа в Градската градина ще се проведе демонстрация на пкола по фехтовка "Спартак Плевен".

На 11 май е предвидена изложба "Малки форми" на групата на плевенските художници - в Къщата на художниците от 18 часа.

На 12 май плевенчани ще могат да се насладят на концерт на Биг Бен "Плевен" с диригент Пламен Марков, от 18.30 часа пред "Каскадата". На същото място от 20 часа ще има "Джаз на открито" с участието на DJ DJUBAR $ MIKE SAX, както и "Frome above" - Пловдив.

На 13 май ще се състои театрален празник "Усмивки и вълшебства" в РБ "Христо Смирненски", изложба "Светлописи" в ХГ "Илия Бешков", а вечерта ще завърши с голям фолклорен концерт на площада.

Детски спортен празник "Аз обичам Плевен" ще се състои на 14 май на пл. "Възраждане", а в по-късните часове на деня изложба на открито в парка на РИМ - Плевен, както и "Нощ в музеите и галериите". Вечерта на площада ще има концерт на квартет "Интро" от 20 часа, както и камерен концерт на Теодосий Спасов в Градската градина.

Водосвет за здраве и благоденствие на Плевен ще се проведе на 15 май на пл. "Ст. Стамболов" от 10.00 часа, а от 10.45 ч. "Те прославиха Плевен" - шествие с портретите на заслужили плевенчани. Тържествен ритуал и празничен концерт ще има в 11.00 ч. на пл. "Възраждане". От 20.30 часа е музикалната проява на рок група "Криминале", а от 21.30 ч. за плевенчани ще пее естрадната легенда Васил Найденов. Празникът ще завърши със заря в 23.00 ч.