ВТАС потвърди мярката "задържане под стража" на двама от задържаните за изготвяне на фалшиво евро

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Апелативен съд - Велико Търново не уважи исканията в жалбите на двамата задържани и потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което по отношение на Тони Х. и Стоян С. са взети мерки за неотклонение задържане под стража, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново. Окръжна прокуратура - Плевен е повдигнала обвинени срещу двата мъже за извършеното от тях престъпление по чл. 243, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.26, ал. 1 от НК.

Те бяха задържани на 25 април след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Плевен, Европол и ДАНС, в рамката на която беше разбита печатница за пари със заготовки за над половин милион лева.

На 25 април първоинстнационният съд уважи искането на Окръжна прокуратура - Плевен и взе по отношение на двамата мъже мярка за неотклонение задържане под стража. Определенията бяха обжалвани от задържаните пред Апелативен съд В. Търново. Пред въззивната инстанция прокурора от Апелативна прокуратура взе становище, да не се уважава искането поради неоснователност. Апелативният съд прие доводите на прокуратурата и с определение потвърди мярките задържане под стража на двамата. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.