Йосиф от село Рупци: Стрелях по момчето, защото заля прозорците ми с фекалии

"Гръмнах, но не съм искал да го убивам" призна мъжът от плевенското село

Вчера ви известихме за случай от село Рупци, при който 53-годишен мъж стреля по 17-годишен младеж. Момчето бе прието в болница с огнестрелна рана в областта на главата, откъдето извадили сачма, след което го освободили за домашно лечение. Стрелецът пък преспа в ареста за 24 часа и бе освободен.

53-годишният Йосиф Найденов разкри в "Часът на Милен Цветков", че е хванал момчето да залива прозорците му с фекалии и това провокирало изстрела.

"Към 11 часа гледахме мача на Реал (Мадрид) с 12-годишния ми син. По едно време чух, че се клопа и тропа. Отидох да проверя какво става. Качих се горе и излязох на терасата. Имам законно притежаван пистолет, газов, и го взех за всеки случай, ако се наложи да гръмна за предупреждение. Качих се, поседях няколко минути и видях някакво момче с качулка, носеше някакъв поднос. Изчаках малко, а той замахна и хвърли нещо по прозореца. Гръмнах, но не съм искал да го целя или убивам. Исках да го сплаша. Той побягна, аз слязох долу, а детето ми вика: "Тате, това са човешки лайна". Не можах да повярвам. Взехме маркучи, кофи, вода и започнах да мия", разказа Йосиф.

От полицията го разпитвали за оръжието, но самият той не знае в какво ще го обвинят и дали ще бъде съден.