Съветниците решиха: 65 лева на час за концерт на Цеца Величкович в Плевен

Ако спектакълът се състои, фирмата-организатор се задължава да осигури и почистването на стадиона

Общинският съвет на Плевен реши срещу каква цена да бъде предоставен под наем стадион "Плевен" зa организирането на концерт на сръбската фолк легенда Цеца Величкович през юни.

"Постъпи заявление от фирмата-организатор на това събитие, с което искане моли да му бъде отдаден стадиона под наем. Нямахме разценка и гласувана цена, според която да се отдава под наем за подобни събития. Наложи се да се вземе конкретно решение. Изготвена бе оценка и цената е 57 лева на час. Имаше дебат на вчерашното заседание. Част от колегите бяха настроени за рязко вдигане на наемната цена. Но комисията предложи базисна цена от 65 лева на час /без ДДС/. Имаше предложения от 100, 200 и 500 лева... Организаторът на събитието, при срещата с кмета за подписване на договор, ще има възможност да договори цената, която не може да бъде по-ниска от 65 лв.", коментира на пресконференция председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев.

Той допълни, че е правено сравнение и с други градове. 72 лева е цената в Благоевград, а 90 лв. за стадиона във Велико Търново. Според думите на Митев желанието да се вземат повече пари от страна на общината трябва да кореспондира и с това, което предлагат, визирайки ужасното състояние на стадион "Плевен".

Ако концертът бъде осъществен, фирмата-организатор се задължава да осигури и почистването на съоръжението след това.